|
|
Csalánleves
Hozzávalók
40 dkg zsenge csalánlevél 2 ev?kanál olaj 1 gerezd fokhagyma 2 ev?kanál liszt só késhegynyi reszelt szerecsendió 2 dl tejföl 4 ev?kanál zabpehely
A csalánlevelet a száráról letépkedjük, majd leforrázzuk és összevágjuk. Az olajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk, a felaprított csalánt hozzáadjuk, és 4-5 percig pároljuk. A lisztet rászórjuk, elkeverjük, majd 8 deci vízzel felöntjük. Megsózzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval f?szerezzük és felforraljuk. A t?zr?l levéve belekeverjük a tejfölt és a szárazon aranyszín?re pirított zabpehellyel megszórva, forrón kínáljuk.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 184 kcal / 770 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|