Sajtos rakott tészta
Hozzávalók
50 dkg zöldség, ami lehet bármilyen friss vagy fagyasztott
1 zöldségleveskocka vagy ételízesít? por
25 dkg rövid cs?tészta
só
20-25 dkg két- vagy háromféle sajt vegyesen (pannónia, trappista, karaván)
a t?zálló tál kikenéséhez: vaj
a tálaláshoz: tejföl
A zöldséget, ha szükséges, megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd leveskockával ízesített vízben puhára f?zzük, lecsöpögtetjük. (Leggyakrabban mexikói zöldségkeveréket használunk.) Ha gomba is kerül bele, azt egy kevés olajon megfonnyasztott hagymán pirítjuk meg. A tésztát hagyományos módon, enyhén sós vízben puhára f?zzük. A kivajazott t?zálló tálba tésztát a zöldséggel rétegezve, váltakozva úgy rakjuk le, hogy minden sorra másfajta szeletelt sajt kerüljön. A tetejére vastagon reszelt sajtot hintünk és forró süt?ben 10 perc alatt megsütjük. A fogás el?nye, hogy el?re elkészíthet?, étkezés el?tt csak sütni kell, amihez 15 perc elegend?. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 485 kcal / 2028 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|