|
Receptek » Sonkás-zsályás pulykatekercsek | | |
|
2024.Máj.16. |
|
Sonkás-zsályás pulykatekercsek
Hozzávalók
4 szelet, egyenként kb. 10 dekás pulykamellfilé só, ?rölt bors 12 friss zsályalevél 3 dkg vaj 4 vékony szelet sonka 2 ev?kanál olaj 2 ev?kanál konyak 3 dl sz?rt tyúkhúsleves (kockából is jó) 1,5 dl tejszín 1 csapott kiskanál liszt
A hússzeleteket - két zsírpapírlap közé helyezhetjük - téglalap alakúra verjük, vigyázva, nehogy kiszakadjanak. Mindkét oldalukat megsózzuk, megborsozzuk. A zsályát apróra vágjuk, felét a húsra szórjuk. Mindegyik szeletre darabka vajat rakunk, amire sonkát fektetünk. Az így el?készített szeletek bal és jobb oldaláról kb. egy-egy centit középre hajtunk, majd a húst feltekerjük. Cérnával átkötjük, hogy véletlenül se nyílhasson szét. A maradék vajat az olajjal teflonbevonatos lábasban megforrósítjuk, majd a pulykatekercseket 2-3 perc alatt körös-körül el?sütjük benne. A konyakot és a húsleves felét ráöntjük, majd lefödve, kis lángon kb. 12 percig pároljuk. Közben a maradék levest a tejszínnel meg a liszttel simára keverjük, és a tekercsek levét ezzel s?rítjük. A maradék zsályával f?szerezzük. 2 percnyi forralás után tálalhatjuk is. Az eredeti recept szerint sült édesköményt kínálnak hozzá, de párolt rizs vagy egy kis párolt zöldség is megteszi.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 343 kcal / 1434 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|