|
|
Sajtos spagetti
Hozzávalók
2 burgonya 10-15 dkg fagyasztott zöldbab só 40 dkg spagetti tészta az öntethez: 1-1 maréknyi feny?mag és friss bazsalikomlevél 4-5 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál só 4-4 dkg reszelt parmezán és valamilyen más kemény sajt 8-9 ev?kanál finom olaj
El?ször az öntetet készítjük el. Ehhez a feny?magot a bazsalikomlevelekkel és a meghámozott fokhagymagerezdekkel mozsárban péppé törjük, de az is jó, ha merül?mixerrel pürésítjük. Utána megsózzuk, a kétféle reszelt sajtot meg az olajat beledolgozzuk, félretesszük. A burgonyát megtisztítjuk, egycentis kockákra vágjuk és kb. 4 liter vízbe szórjuk. 5 percig f?zzük, majd a zöldbabot is beledobjuk. Megsózzuk, 2-3 percnyi f?zés után a spagettit is hozzáadjuk. Kb. 10 percig f?zzük, azután lesz?rjük. F?z?levéb?l 2-3 ev?kanálnyit a bazsalikomos öntetbe keverünk. A jól lecsöpögtetett tésztát ezzel a f?szeres öntettel összekeverve tálaljuk.
Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 760 kcal / 3177 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|