|
|
Édes-savanyú ropogós répa
Hozzávalók
50 dkg sárgarépa 2,5 dl vörösborecet 15 dkg akácméz késhegynyi bors só 2 gerezd fokhagyma csipetnyi gyömbérpor 20-20 dkg fehérretek, kígyóuborka
A sárgarépát alaposan megtisztítjuk, majd ferdén vékony, formás szeletekre vágjuk. A borecetet, a mézet a borssal meg csipetnyi sóval egy lábasban összekeverjük. A fokhagymagerezdeket, miután héjukat eltávolítottuk egészen finomra aprítjuk, és beleszórjuk. A gyömbérporral f?szerezzük, majd felforraljuk. A sárgarépát beledobjuk, és 3 percig f?zzük benne. Közben a retket meghámozzuk és az uborkával együtt - amin a héjat rajtahagyjuk - alaposan megmossuk. Ezután hosszában vékony szeletekre vágjuk és a f?szeres lében föv? sárgarépához adjuk. A lángról lehúzzuk és így hagyjuk kih?lni, s?t egy napig állni. Ezalatt ízei jól összeérnek. Pecsenyék mellé kínáljuk.
Elkészítési id?: 25 perc + érlelés.
Egy adag: 179 kcal / 748 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|