|
|
Egri vadmalacpörkölt
Hozzávalók
70 dkg apróhúsnak való vadmalac (lapocka, lábszár, szegy) 1 nagyobb vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 4 ev?kanál olaj vagy 5 dkg zsír 1 csapott ev?kanál pirospaprika fél kiskanál só fél-fél mokkáskanál ?rölt bors és köménymag 1 cseresznyepaprika 10 dkg lecsó 1 dl egri bikavér
A húst 2 centis kockákra, a lehéjazott hagymát finomra vágjuk. A fokhagymát péppé zúzzuk. Az olajon a hagymát aranysárgára sütjük, majd a pirospaprikával összekevert húst rádobjuk. 1-2 percig pirítjuk, a zúzott fokhagymával f?szerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, a köménymagot is beleszórjuk. A cseresznyepaprikát beletördeljük, a lecsót ráöntjük, és egy kevés vízzel hígítva, lefödve, kis lángon kb. 1 óra 40 perc alatt puhára pároljuk. Közben elföv? levét folyamatosan pótoljuk úgy, hogy a vége felé a bort adjuk hozzá.
Elkészítési id?: 2 óra.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|