|
|
Kelkáposztás burgonya
Hozzávalók
1 kisebb fej kelkáposzta só 50 dkg kifliburgonya 10 dkg szalonna 1 közepes fej hagyma 1,2 l zöldséglé (kockából is jó)
A kelkáposztát lobogó sós vízben 2-3 percig f?zzük, vagyis forrázzuk, lesz?rjük és vékony csíkokra vágjuk. A kiflikrumplit meghámozzuk, vékonyra karikázzuk. A szalonnát felkockázzuk, zsírját kiolvasztjuk, ezen a felaprított hagymát megfuttatjuk. A káposztát és a krumplit belekeverjük. A zöldséglével felengedjük és tepsibe vagy t?zálló tálba öntve süt?ben 30 percig sütjük. (Mikrohullámú készülékben 600 wattal 13-15 perc.)
Elkészítési id?: 50 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|