Kelkáposztás burgonya

Hozzávalók

1 kisebb fej kelkáposzta

50 dkg kifliburgonya
10 dkg szalonna
1 közepes fej hagyma
1,2 l zöldséglé (kockából is jó)

      A kelkáposztát lobogó sós vízben 2-3 percig f?zzük, vagyis forrázzuk, lesz?rjük és vékony csíkokra vágjuk. A kiflikrumplit meghámozzuk, vékonyra karikázzuk. A szalonnát felkockázzuk, zsírját kiolvasztjuk, ezen a felaprított hagymát megfuttatjuk. A káposztát és a krumplit belekeverjük. A zöldséglével felengedjük és tepsibe vagy t?zálló tálba öntve süt?ben 30 percig sütjük. (Mikrohullámú készülékben 600 wattal 13-15 perc.)


Elkészítési id?: 50 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség