|
|
Édes-savanyú hagymák
Hozzávalók
90 dkg apró hagyma 1 ev?kanál finom olaj 5 dkg vaj 2 ev?kanál porcukor 4 ev?kanál vörösborecet 2 babérlevél 4 ágacska friss kakukkf? 3 ev?kanál mandula 3 ev?kanál mazsola
A hagymákat, miután meghámoztuk és aljukat, tetejüket levágtuk, egy nagy tálba szórjuk. Az olajat és a vajat egy nagy t?zálló tálban vagy serpeny?ben felolvasztjuk. A porcukrot és az ecet felét a másik tálban az el?készített hagymákra öntjük, majd a forró olajos vajba keverjük. A babérlevelet és a kakukkfüvet rámorzsoljuk, majd kevergetés nélkül, közepes h?mérsékleten kb. 20 percig pároljuk. A süt?t 150 °C-ra felmelegítjük és a hagymát alaposan megkavarjuk, tepsibe öntjük, majd a mazsolát, a mandulát, a maradék ecetet és az 1 ev?kanál vizet hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük, míg a hagymák karamellizálódnak. Sült hús mellé melegen tálaljuk. Kit?n? köret.
Elkészítési id?: 55 perc.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|