|
|
Egyszer? máktorta
Hozzávalók
(6 személyre) 4 dl tejföl 3 kiskanál zselatinpor 8-10 dkg ?rölt mák 8-10 babapiskóta rum vagy gyümölcslé a piskóta áztatásához 10 szem mesterséges édesít?szer néhány szem friss gyümölcs 3-4 csepp vaníliás mesterséges folyékony édesít?szer 2 dl tejszín
2 deci tejfölt a zselatinnal addig - 2-3 percig - melegítünk, amíg az föl nem oldódik benne. A mákot beleszórjuk. A babapiskótát kisebb darabokra tördelve rumba vagy gyümölcslébe áztatjuk, a zselatinos tejfölbe keverjük, ahogyan a porrá tört édesít?t meg a gyümölcsöt is. A vaníliás édesít?vel ízesítjük, a maradék tejfölt is hozzáadjuk. Végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk, formába töltjük, mélyh?t?ben kb. 6 órán át dermesztjük.
Elkészítési id?: 30 perc + fagyasztás.
Egy adag: 388 kcal / 1622 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|