|
|
Kelbimbós tészta
Hozzávalók
(2 személyre) 25-30 dkg kelbimbó (fagyasztott is lehet) ételízesít? por fél csomag (25 dkg) fodros kockatészta 1 kis fej vöröshagyma 4-5 dkg vaj vagy 3-4 ev?kanál olaj kb. 2 dl tej só, ?rölt bors késhegynyi reszelt szerecsendió 1 tojás a tál kikenéséhez: egy kevés vaj a tetejére: 3 ev?kanál tejföl
A kelbimbót megtisztítjuk (a fagyasztottat nem kell), majd ételízesít?s vízben puhára f?zzük. Ez nem több mint 20 perc; utána lesz?rjük. A tésztát szintén ételízesít?s vízben kif?zzük, lecsöpögtetjük. A megtisztított hagymát lereszeljük, az olvasztott vajon megfonnyasztjuk. A puha kelbimbót hozzáadjuk, majd villával vagy burgonyatör?vel pépesre törjük. Annyi tejet öntünk alá, hogy 2-3 percnyi forralással krémes állagú legyen. Megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval f?szerezzük, a t?zr?l lehúzva a tojássárgájával gazdagítjuk. A jól megszikkasztott tésztával összekeverjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszát egyenletesen, kivajazott t?zálló tálba simítjuk. A tetejét tejföllel vékonyan megkenjük, el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Egytálételként és köretként egyaránt kit?n?.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 698 kcal / 2918 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|