|
Receptek » Sertésmáj kelkáposztában sütve | | |
|
2024.Máj.15. |
|
Sertésmáj kelkáposztában sütve
Hozzávalók
60 dkg lehet?leg egyformán vastag sertésmáj 1-1 mokkáskanál paradicsompüré és mustár 1 ev?kanál olaj késhegynyi ?rölt bors fél mokkáskanál majoránna fél fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 4 nagyobb kelkáposztalevél
A májat egészben megmossuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. A paradicsompürét a mustárral, az olajjal, a borssal meg a majoránnával összekeverjük. A megtisztított hagymát belereszeljük, a zúzott fokhagymával f?szerezzük. A májat körös-körül bekenjük vele, majd a kellevelekbe burkoljuk, zsineggel átkötjük. Tepsibe tesszük, és a közepesnél kisebb lánggal (160 °C; légkeveréses süt?ben 145 °C) kb. 1 órán át sütjük. Felszeletelve tálaljuk.
Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 245 kcal / 1025 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|