Narancsmázas marhasült
Hozzávalók
4 szelet bélszín vagy hátszín (egyenként kb. 15 dkg)
bors
mustár
4-5 ev?kanál olaj
só
a narancsmázhoz:
2,5 dl 100%-os narancslé
1,5 dl ketchup
1 dl 100%-os citromlé
1 dl méz
2 ev?kanál mustár
1 ev?kanál Worcester-mártás
1 csapott ev?kanál reszelt narancshéj
1 mokkáskanál pirospaprika
1 nagyobb gerezd, présen áttört fokhagyma
A hússzeleteket kisujjnyi vastagra kiverjük, megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük. Olajjal meglocsoljuk, és egymásra fektetve alufóliába csomagoljuk. H?t?szekrényben 3-4 napig így érleljük. A narancsmázhoz az összes hozzávalót lábasba töltjük, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 10 percig forraljuk. Akkor jó, ha ezalatt a felére beforr - így kb. 3,5 deci lesz bel?le -, és mártásszer?en bes?r?södik. A húst kissé megsózzuk, a narancsmázzal vékonyan megkenjük, és vasserpeny?ben vagy rostsüt?ben oldalanként 3-3 percig sütjük. Tálaláskor a maradék narancsmázat is rácsorgatjuk. Különböz?, vajon megforrósított gyümölcsökkel tálaljuk.
Elkészítési id?: 35 perc + a hús érlelése.
Egy adag: 587 kcal / 2454 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|