|
|
Erdélyi köret
Hozzávalók
2 nagy fej vöröshagyma 4 dkg vaj só, ?rölt bors 1 kiskanál apróra metélt tárkony 1 kg boríz? alma
A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és a vajon megfonnyasztjuk. Megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd belekeverjük a tárkonyt. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és kis darabokra vágjuk. A hagymára dobjuk, majd fed? alatt 5-6 percig pároljuk. Ha az alma már puha, az ecetes tormát belekeverjük. Egy kevés cukorral is ízesíthetjük. Meleg, f?tt húsokhoz, különösen a füstölt csülökhöz finom.
Elkészítési id?: 30 perc.
Italajánlat: a f?ételt?l függ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|