|
|
Gazdag zöldségleves
Hozzávalók
10 dkg szárazbab (fehér vagy tarka) 20 dkg húsos füstölt szalonna 2 közepes vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 közepes szál póréhagyma 2 sárgarépa 1 közepes zeller 2 kisebb burgonya 2 közepes cukkini 10-10 dkg kelkáposzta, zöldborsó, zöldbab 4 paradicsom 1 csokor petrezselyemzöld 1 csokor bazsalikom 2 ev?kanál vaj 1,5 liter húsleves (3 db húsleveskockából f?zve) 10 dkg rizs ízlés szerint só, ?rölt bors reszelt parmezán
A szárazbabot egy éjszakára beáztatjuk. A szalonnát, a zöldségeket és a zöldf?szereket tisztítjuk és felaprítjuk. Egy nagy fazékban felolvasztjuk a vajat, kisütjük benne a szalonnát, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk. A zöldségeket és a zöldf?szereket hozzáadjuk és állandóan kevergetve 10 percig pároljuk. A húslevessel felöntjük és takaréklángon 55-60 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kiválogatott és megmosott rizst, és még 15 percig f?zzük. Sóval, borssal ízesítjük, tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.
Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|