|
|
Sárgarépapüré-leves
Hozzávalók
50 dkg apró kockákra vágott sárgarépa 1 ev?kanál zsiradék 10 dkg apró kockákra vágott vöröshagyma 1 liter szárnyashúsleves (2 leveskockából f?zve) 2 ev?kanál 10%-os ecet ízlés szerint cukor ?rölt bors 1 kiskanál ánizsmag (el is maradhat) fél csokor petrezselyemzöld 5 dkg durvára vágott dióbél
A zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a répát hozzáadjuk (néhány kockát félreteszünk a díszítéshez) és a forró levessel felöntjük. 15 percig takarékon f?zzük. Ezután a sárgarépát pürévé zúzzuk - merül?mixerrel vagy turmixgépben. Ecettel, cukorral, sóval, borssal és tört ánizsmaggal ízesítjük. Tört dióbéllel, petrezselyemlevéllel és a félretett sárgarépakockákkal díszítve tálaljuk.
Elkészítési id?: 30 perc.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|