|
Receptek » Sertésmáj mustáros morzsában sütve | | |
|
2024.Máj.17. |
|
Sertésmáj mustáros morzsában sütve
Hozzávalók
4 nem túl vastag szelet sertésmáj (egyenként 14 dkg) 6 ev?kanál vörösbor 1 vöröshagyma 8 dkg vaj 2 kiskanál kapribogyó 1 kiskanál zöld bors 5-6 dkg zsemlemorzsa 2 ev?kanál dijoni mustár 1,2 dl tejszín só
A májat a borral meglocsoljuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a vajon, közepes lángon megfuttatjuk. A kapribogyót meg a zöld borsot a morzsával együtt beleszórjuk. 2-3 percig pirítjuk, míg az utóbbi aranysárga nem lesz. Ekkor a mustár meg a tejszín is belekerül. A boros májat tepsibe rakjuk, el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 5-6 percig pároljuk, majd a f?szeres masszát a szeletekre halmozzuk, és a süt?be visszatolva 6 perc alatt megsütjük. Ezalatt a máj omlós, puha lesz, és a teteje is megpirul. F?tt burgonya és paradicsomsaláta illik hozzá.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 519 kcal / 2170 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|