|
|
Káposztás fánk
Hozzávalók
(kb. 25 darabhoz) 50 dkg liszt 3 tojás 2 ev?kanál olaj 1 ev?kanál tejföl só a töltelékhez: 1 nagy fej vöröshagyma 2 ev?kanál olaj 80 dkg káposzta só, ?rölt bors 20 dkg f?tt, füstölt tarja 1 tojás a nyújtáshoz: liszt a sütéshez: olaj
A lisztet a tojásokkal, az olajjal, a tejföllel és egy kevés sóval összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órán át hideg helyen pihentetjük. Ezalatt a fölaprított vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. A lereszelt és kinyomkodott káposztát hozzáadjuk és folyamatosan kevergetve puhára pároljuk. A t?zr?l levéve sóval, ?rölt borssal ízesítjük, majd az apróra vágott füstölt húst is beleforgatjuk. A tésztát két cipóba osztjuk, belisztezett deszkán egyenként 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és a káposztát elsimítjuk rajta. Széleit tojással megkenjük és mint a bejglit, szorosan fölcsavarjuk, végül másfél centi vastag szeletekre vágjuk. Egy serpeny?ben 2 ev?kanálnyi, egy másikban másfél ujjnyi olajat forrósítunk. A káposztás tekercseket el?bb az els? serpeny?be rakjuk úgy, hogy ahol a hajtás van, azon a felén süljön meg. 1-2 percnyi sütés után két villa segítségével a másik serpeny?be átemeljük, és b?, forró olajban, fed? alatt a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Lecsöpögtetjük és azon forrón kínáljuk.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 162 kcal / 678 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|