|
|
Zöldségfelfújt
Hozzávalók
60 dkg gyorsfagyasztott vegyeszöldség ételízesít? vagy só cukor szódabikarbóna 3 tojás 3 dl tejföl szerecsendió 1 gerezd fokhagyma 10 dkg reszelt sajt 5 dkg vaj
A zöldséget ételízesít?s forró vízben megf?zzük. Ne legyen túl puha, inkább kissé roppanós. (Tegyünk a f?z?vízbe egy mokkáskanál cukrot, vagy késhegynyi szódabikarbónát, így nem fakul meg a zöldség, színe szép marad.) Ha kész, lesz?rjük. A tojásokat felverjük, majd a tejföllel összevegyítjük. Sóval, késhegynyi szerecsendióval, áttört fokhagymával ízesítjük.
A sajt felét belekeverjük, majd a mártást a lecsepegtetett zöldséggel összeforgatjuk. Kivajazott t?zálló tálba simítjuk. Tetejére apró vajdarabkákat szórunk, majd a többi sajtot ráhintjük. A tálat alufóliával lefedjük. El?melegített süt?be téve, közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük. Végül fólia nélkül a tetejét kissé megpirítjuk. Cikkekre vágva tálaljuk sültek, grillcsirke mellé.
Elkészítési id?: 50 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|