|
|
Bundás kukorica
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma 1 zöldpaprika 2 ev?kanál olaj 1 ev?kanál liszt só pirospaprika mustár ?rölt bors 2 dl tej 40 dkg konzerv csemegekukorica 1 tojás kb. 8 dkg zsemlemorzsa 1 ev?kanál olvasztott vaj
A hagymát meg a zöldpaprikát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk. A liszttel megszórjuk, kevergetve kicsit pirítjuk, sóval, borssal, pirospaprikával, mustárral és ?rölt borssal ízesítjük. Állandóan kevergetve a tejet ráöntjük, és kis lángon f?zzük, amíg s?r? mártássá nem válik. Egy t?zálló tálban a tojást villával habosra verjük, a kukoricát beleszórjuk, és a mártással leöntjük. A zsemlemorzsát az olvasztott vajjal eldolgozzuk, majd ezt is a kukoricába öntjük, és az egészet jól összekeverjük. Tetejét zsemlemorzsával meghintjük és el?melegített süt?be tolva, közepes lángon 30 percig sütjük.
Elkészítési id?: 55 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|