|
|
Diétás tartós teasütemény
Hozzávalók
(kb. 15 darabhoz) fél vaníliarúd 1 tojás fél mokkáskanál süt?por 20 dkg finomliszt 8 dkg margarin 2 púpozott ev?kanál mesterséges édesít?por csipetnyi só a nyújtáshoz: liszt a díszítéshez: 5 dkg diabetikus csokoládé
A vaníliarúdat hosszában kettéhasítjuk, belsejét kikaparjuk. A tojást felverjük, egy keveset (az egyharmadát) a tészta lekenéséhez elteszünk. A többit a vaníliával ízesítjük, majd a süt?porral összekevert liszttel, a puha margarinnal, az édesít?porral meg a sóval összegyúrjuk. Ha kell, 1 ev?kanál rumot is adhatunk hozzá. Cipót formálunk bel?le, fóliába csomagoljuk és kb. fél órára a h?t?szekrénybe tesszük. Utána enyhén meglisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk és lisztbe mártott formákkal - csillag, szív, korong stb. - kiszúrjuk. Süt?papírral bélelt tepsire rakjuk, a félretett tojással lekenjük, majd el?melegített süt?ben a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses süt?ben 155 °C) 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. A csokoládét fölolvasztjuk, zsírpapírból készített kis tölcsérbe töltjük, a kih?lt sütemények egy részét ?megírjuk? vele; de az is jó, ha villával a tetejükre csorgatjuk. Még kiadósabb, ha két-két süteményt diabetikus lekvárral összeragasztunk. Fémdobozban szokás tárolni.
Elkészítési id?: 1 óra + pihentetés.
Egy adag: 113 kcal / 473 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|