|
|
?szi zöldségkrém leves
Hozzávalók
2 rövid szárú, póréhagyma 4 ev?kanál olaj 40 dkg burgonya 4 dl tej 1 húsleveskocka a levesbetéthez: 2 zsemle 2-3 ev?kanál olaj
A pórét megtisztítjuk, de zöld szárából egy keveset finomra vágva félreteszünk a díszítéshez. A többit fölaprítjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A megtisztított, karikákra szelt burgonyát rászórjuk. 1-2 percnyi pirítás után a tejjel és 6 deci vízzel fölöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, lefödve, kis lángon puhára f?zzük. Kissé h?lni hagyjuk, majd turmixoljuk, újra a t?zre tesszük. Forrón, a pórézölddel megszórva tálaljuk. A kis kockákra vágott, olajban aranybarnára sütött zsemlét külön tálkában kínáljuk hozzá.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 421 kcal / 1760 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|