|
|
Óvári borda
Hozzávalók
fél fej vöröshagyma (4-5 dkg) 4 dkg vaj 25 dkg csiperke 4 vastag szelet sertéskaraj só, ?rölt bors 2 ev?kanál olaj 4 vékony szelet sonka 4 vékony szelet óvári sajt 3 dkg vaj 6-8 dkg reszelt sajt
A süt?t közepesen melegre (180 °C; légkeveréses süt?t 165 °C) el?melegítjük. Közben elkészítjük a pirított gombát. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a vajon, 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. A gombát megtisztítjuk, és vékonyan fölszeleteljük. A hagymára dobjuk, nagy lángon, kevergetve 5 perc alatt megpirítjuk. A hússzeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, kiolajozott tepsibe fektetjük. A pirított gombát egyenletesen ráhalmozzuk, egy kevés sóval és borssal meghintjük. Mindegyikre egy szelet sonkát, majd egy szelet sajtot borítunk. Az el?melegített süt?be toljuk, és 20 percig sütjük.
Elkészítési id?: 55 perc.
Egy adag: 820 kcal / 3428 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|