Gombakrémleves
Hozzávalók
fél fej vöröshagyma (4-5 dkg)
4 dkg vaj
25 dkg csiperke
1 csapott ev?kanál finomliszt
2 dl tejszín
fél ev?kanál só vagy ételízesít? por
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 csokor petrezselyem
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, s a vajon, közepes lángon 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. Közben a gombát megtisztítjuk, s vékonyan fölszeleteljük. A hagymára dobjuk, nagy lángon, kevergetve 5 perc alatt megpirítjuk. A liszttel meghintjük, és 1 percig pirítjuk. Utána turmixgépbe töltjük, 2 deci vizet meg a tejszínt ráöntjük, és simára turmixoljuk. Újra a t?zre tesszük, 4 deci vízzel hígítjuk, kevergetve fölforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. 2-3 percig forraljuk, hogy véletlenül se maradjon liszttíz?.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 272 kcal / 1137 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|