|
|
Túrós rétes
Hozzávalók
(2 rúdhoz) 2 csomag (4 lapos) réteslap 12-15 ev?kanál olaj 8-10 ev?kanál zsemlemorzsa 75 dkg félzsíros tehéntúró 8-10 dkg mazsola 2 citrom reszelt héja 5 ev?kanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 púpozott ev?kanál búzadara 2 ev?kanál tejföl 2 tojás
A túrótöltelékhez a túrót szitán áttörjük, azután a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával, a tejföllel meg a tojássárgájával összekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A tölteléket elfelezzük, és egy csíkban a réteslap felénk es? oldalára halmozzuk. A konyharuha segítségével föltekerjük - el?tte lehet a réteslap mindkét oldalából egy kicsit a közepe felé fölhajtani, hogy sütés közben bizton ne nyíljon szét -, majd kiolajozott tepsibe fektetjük. A tetejét olajjal vékonyan megkenjük. El?melegített süt?ben, a közepesnél valamivel nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) 30 percig sütjük. A reszelt almával töltött rétest 5 perccel tovább hagyjuk a süt?ben. Egy rúd rétesb?l 8 szeletet vághatunk.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 522 kcal / 2182 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|