Vadas pulykaszárny
Hozzávalók
2 szép pulykaszárny
só
5 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes petrezselyemgyökér
kb. 3 dl édes fehérbor
1 kiskanál morzsolt kakukkf?
2 babérlevél
6-8 szem fekete bors
2 dl tejföl
2 ev?kanál mustár
1 ev?kanál liszt
pár csepp citromlé
A pulykaszárnyat megmossuk, leszárogatjuk, a forgónál kettévágjuk. Az el?készített húsdarabokat enyhén megsózva félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban kiolvasztjuk. Közben a hagymát meg a zöldséget megtisztítjuk, az el?bbit finomra, az utóbbit karikákra vágjuk, és a szalonnán kevergetve megpirítjuk. A húst hozzáadjuk, 2-3 percig tovább sütjük, amíg kifehéredik. A borral fölöntjük, a kakukkf?vel meg a babérlevéllel f?szerezzük, megborsozzuk, és lefödve, kis lángon puhára pároljuk. Közben elföv? levét egy kevés vízzel pótoljuk. Amikor kész, a húst kiszedjük, zöldséges levét - a babérlevél nélkül - áttörjük. A tejfölt a mustárral, a liszttel meg a citromlével simára keverjük, a zöldséges levet ezzel s?rítjük, ízesítjük. 1-2 percig kevergetve forraljuk, majd a húst is belerakjuk. Szalvétagombóc illik hozzá köretnek. A mártást tejszínnel is lehet dúsítani.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 510 kcal / 2132 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|