|
|
Borjúmájrizottó
Hozzávalók
25 dkg rizs só 1 vöröshagyma 6 dkg vaj 15 dkg csiperkegomba 30 dkg borjúmáj 20 dkg fagyasztott zöldborsó fél csokor petrezselyem fél mokkáskanál ?rölt bors 8 dkg reszelt sajt a forma kikenéséhez: 2 dkg vaj
A rizst enyhén sós vízben megf?zzük, lesz?rjük, lecsöpögtetjük. Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a vajon megfonnyasztjuk. A megtisztított, cikkekre vágott gombát meg az egycentis kockákra aprított májat hozzáadjuk. 4-5 percig pirítjuk. A borsót belekeverjük, kissé megsózzuk, lefödve, saját levében 5-6 percig pároljuk. A fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük, megborsozzuk, s ha a borsó puha, a párolt rizzsel, és a sajt felével összekeverjük. 4 kivajazott pudingformába vagy csészébe nyomkodjuk, végül óvatosan tányérokra borítjuk. A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Külön tálkában vajas pecsenyelevet is szokás adni hozzá.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 607 kcal / 2538 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|