|
|
Tejberizses gombóc
Hozzávalók
18 dkg rizs 2 dl víz 2 dl tej só 2 csomag vaníliás cukor 8 dkg cukor 2,5 dkg mazsola 1 citrom reszelt héja 1 tojás a gombóctésztához: 1 kg burgonya 3 tojás 25 dkg finomliszt 1 dkg margarin 1 dkg só a nyújtáshoz: liszt a tetejére: margarin és zsemlemorzsa porcukor, fahéj
A rizsb?l a vízzel hígított tejben, csöpp sóval s?r? tejberizst f?zünk. (Ezért van a 4 deci folyadékhoz csak 18 dkg rizs!) Leh?tjük és a vaníliás cukorral, a cukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal ízesítjük, végül belekeverünk egy egész felvert tojást. Fontos, hogy s?r? legyen! Amíg a rizs f?, elkészítjük a burgonyás gombóctésztát. (Burgonyás tésztaporból is lehet a dobozon olvasható leírás szerint.) Belisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyforma négyzetekre vágjuk. A rizskrémmel megtöltjük, gombócokká formáljuk, és lobogva forró sós vízben kif?zzük. Margarinon pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Sima vagy fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|