|
|
Almás-tökös tekercs
Hozzávalók
(kb. 24 szelethez) 5 dkg éleszt? 1 ev?kanál cukor kb. 2 dl tej 50 dkg liszt 1 tojás 15 dkg margarin csipetnyi só 1 kg süt?tök 1 nagyobb alma 10 dkg porcukor 1 ev?kanál méz a tetejére: 1 tojás
Az éleszt?t a langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd a liszttel, tojással, a puha margarinnal és csipetnyi sóval lágy tésztává dagasztjuk. Két cipóba osztva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. Eközben a süt?tököt feldaraboljuk és megsütjük. Az almát lereszeljük, a megsült tök összetört húsát hozzáadjuk, a porcukorral meg a rummal simára keverjük. A tésztacipókat belisztezett deszkán egyenként kisujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, a tölteléket egyenletesen ráterítjük, és mint a bejglit, fölcsavarjuk. A tekercseket süt?papírral bélelt tepsire fektetjük, felvert tojással megkenjük, villával néhány helyen megszurkáljuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Fölszeletelve tálaljuk, a tetejére porcukrot is szitálhatunk.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 392 kcal / 1639 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|