|
|
Borbavaló
Hozzávalók
(kb. 40 darabhoz) 25 dkg liszt 20 dkg cukor 1 csomag süt?por 3 tojás 8 dkg vaj 2 ev?kanál forraltbor-f?szerkeverék (vagy 1-1 kiskanálnyi fahéj, szegf?szeg, szegf?bors porrá törve és csipetnyi reszelt szerecsendió) a nyújtáshoz: liszt a tetejére: 0,5 dl tej
A lisztet a cukorral, a süt?porral, az egész tojásokkal, a vajjal és a forraltbor-f?szerrel összegyúrjuk. Az alaposan kidolgozott tésztát lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, és különféle formákat szúrunk ki bel?le. A kis süteményeket süt?papírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket tejjel megkenjük, azután el?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük. Édes fehérborba vagy forralt borba mártogatva kit?n? sütemény - de anélkül is finom.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 53 kcal / 222 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|