|
|
Boros fánkocskák
Hozzávalók
a tésztához: 3 tojás 10 dkg méz 1 kiskanál süt?por 14 dkg liszt csipetnyi só 1 kiskanál reszelt citromhéj a forralt borhoz: 6 dl vörösbor 2-3 darabka fahéj 2-3 szem szegf?bors 4-5 szem szegf?szeg kb. 5 dkg cukor 2 szelet citrom a sütéshez: olaj
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük. A süt?porral elkevert lisztet hozzáadjuk, csipetnyit megsózzuk, a reszelt citromhéjat beleszórjuk, végül a tojások fehérjéb?l vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kiskanállal a felforrósított olajba szaggatjuk és a kis fánkocskákat körös-körül aranysárgára sütjük. (Ez oldalanként kb. 2-2 percet jelent.) Közben a vörösbort a f?szerekkel és ízlés szerinti cukorral felforraljuk. Lesz?rjük, tányérokba merjük és a megsült, szalvétán lecsöpögtetett fánkokat ?belepottyantva? azon forrón kínáljuk.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 504 kcal / 2107 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|