|
Receptek » Szilvás-pisztáciás gyümölcskenyér | | |
|
2024.Máj.16. |
|
Szilvás-pisztáciás gyümölcskenyér
Hozzávalók
(6 személyre) 20 dkg kimagozott aszalt szilva 9 dkg mesterséges édesít?szer 3 ev?kanál narancslé 25 dkg liszt 6 dkg ?rölt mandula fél csomag süt?por csipetnyi só 1 tojás 10 dkg margarin 12 dkg tehéntúró 8 dkg tisztított pisztácia a formáláshoz: liszt a tepsi kikenéséhez: vaj
Az aszalt szilvát kis kockákra vágjuk, és az 1 ev?kanál édesít?szerrel elkevert narancslével meglocsoljuk. A lisztet a mandulával meg a süt?porral összekeverjük, megsózzuk. A tojást beleütjük, a maradék édesít?t rászórjuk, majd a kisebb darabokra vágott margarinnal és a túróval jól összegyúrjuk. Végül az aszalt szilvát (levével együtt) és a durvára vágott pisztáciát beledolgozzuk. A tésztából enyhén meglisztezett gyúródeszkán csinos rudat formálunk, és megvajazott tepsibe fektetjük. El?melegített süt?ben, a közepesnél kicsit er?sebb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) 10 percig, majd a lángot kb. 20 °C-kal mérsékelve, még 25 percig sütjük.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 647 kcal / 2705 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|