|
|
Brokkoli puding
Hozzávalók
40 dkg fagyasztott vagy friss brokkoli, só 1 zsemle, 2 dl tej 2 tojás ?rölt bors és szerecsendió a formák kikenéséhez: vaj
A brokkolit enyhén sós vízben puhára f?zzük, lesz?rjük és turmixoljuk. A zsemlét a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összemorzsoljuk. A tojások sárgáját és a zsemlét a brokkolipépbe keverjük, borssal, szerecsendióval f?szerezzük. Végül a tojások keményre vert habját is beleforgatjuk. 4 kisebb pudingformát kivajazunk, majd a masszá-
val kétharmad részéig megtöltjük. A formákat vízzel félig telt tepsibe állítjuk és a pudingot süt?ben, kö-
zepes lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 185 °C) fél óra alatt megpároljuk. Mikrohullámú készülékben is elkészíthetjük, akkor 8-10 perc alatt megsül, és biztosan nem esik össze. Tányérra borítva, f?tt, párolt húsok mellé kínáljuk.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 131 kcal / 548 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi Sauvignon Blanc `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|