|
|
Rakott galuska
Hozzávalók
a galuskához: 60 dkg liszt 2 tojás só víz a rétegezéshez: 2 ev?kanál olaj 20 dkg füstölt kolbász 10 dkg húsos füstölt szalonna 3 f?tt tojás 2-3 dl tejföl
A lisztb?l a tojással, a sóval meg vízzel galuskatésztát keverünk, a hagyományos módon kif?zzük, langyos vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük. Egy t?zálló tálat olajjal kikenünk, a galuska felét beleterítjük, a karikákra vágott kolbásszal megrakjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, zsírjával együtt a kolbászra terítjük. A karikákra szelt tojással befedjük, a tejföl felével meglocsoljuk, végül a maradék galuskával borítjuk. A rakottas tetejét a többi tejföllel meglocsoljuk, végül el?melegített süt?ben, jó közepes lánggal kb. 15 percig sütjük, majd savanyúság kíséretében azon melegében tálaljuk.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 1140 kcal / 4766 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|