Korhely vegetárius ragu
Hozzávalók
1 kis fej vöröshagyma
50 dkg sárgarépa
3 ev?kanál olaj
1 mokkáskanál pirospaprika
1 ev?kanál paradicsompüré
1 mokkáskanál Piros Arany krém
só
egy-egy csipetnyi majoránna és ?rölt köménymag
2-3 babérlevél
50 dkg burgonya
4 ecetes uborka
20 dkg csiperke
1 dl tejföl
néhány csepp ecet
A hagymát és a répát megtisztítjuk. El?bbit finomra, utóbbit kockákra vágjuk. A hagymát az olajon megfuttatjuk, a pirospaprikával meghintjük és azonnal - miel?tt a paprika megéghetne - 3 deci vízzel fölöntjük. A sárgarépát beleszórjuk, a paradicsompürével és a Piros Arannyal ízesítjük, megsózzuk, a majoránnával, a köménnyel és a babérlevéllel f?szerezzük. Lefedve, kis lángon 10 percig f?zzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a répához adjuk. Az apróra vágott uborka és a felszeletelt gomba is belekerül, lefödve puhára pároljuk, a tejföllel gazdagítjuk. 1-2 percig forraljuk, végül az ecettel pikánsra ízesítjük.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 349 kcal / 1459 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|