|
|
Gyömbéres sütemény
Hozzávalók
(24-30 darabhoz) a tésztához: fél zacskó süt?por 46 dkg liszt 30 dkg vaj 15 dkg méz 2 tojás 1 citrom lereszelt héja csipetnyi ?rölt gyömbér a tészta nyújtásához: liszt a lekenéshez: 0,5 dl tej a mázhoz: 2 tojásfehérje 1 kiskanál citromlé 10-15 dkg porcukor
A süt?port a liszttel elkeverjük, a vajat, a mézet, az egész tojásokat, a f?szereket hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, majd legalább 1 órán át h?vös helyen pihentetjük. Belisztezett deszkán 4-5 milliméter vastagra nyújtjuk, és különféle formákkal kiszúrjuk. Tetejét a tejjel megkenjük, majd süt?papírral borított tepsire sorakoztatva, 180 °C-ra (légkeveréses süt?ben 165 °C) el?melegített süt?ben 12-14 perc alatt szép világosra sütjük. A mázhoz a tojásfehérjéket villával fölverjük, a citromlevet belecsorgatjuk, és annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejföl s?r?ség? legyen. Nyomózsákba töltjük, és a kih?lt sütemények tetejét annak segítségével kicifrázzuk.
Elkészítési id?: 1 óra + a tészta pihentetése.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|