|
|
Mézekalács város
Hozzávalók
1 kg finomliszt 33 dkg porcukor 2 csapott kiskanál szódabikarbóna 5 dkg margarin 1-1 kiskanál ?rölt szegf?szeg, szegf?bors, fahéj, gyömbér, ánizs, narancs- és citromhéj 2 tojás 2 tojássárgája 35 dkg vegyes virágméz
A liszt felét az összes többi hozzávalóval el?ször jól összegyúrjuk, majd apránként a maradék lisztet is beledolgozzuk. Ha már a kezünkr?l és a tál faláról is leválik, letakarva egy éjszakán át hideg helyen pihenni hagyjuk. Ezután belisztezett deszkán kb. 3 milliméter vastagra nyújtjuk.
A ház alkatóelemeit kartonlapra rajzoljuk, kivágjuk, és a mézestésztára fektetve körülvágjuk. A díszítésre szánt napraforgó-, szezám- és tökmagot húst?vel ügyeskedjük rá, de felvert tojássárgájával is lehet ragasztani. Nem kikent (!) tepsire rakva el?melegített, közepesen meleg süt?ben (190 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) kb. 15 perc alatt megsütjük. A kih?lt elemeket - falakat, tornyokat, háztet?ket - olvasztott cukorral ragasztjuk össze. A fehér díszítés az illatos süteményeknél leírtak szerint történik.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|