|
|
Frankfurti lencseleves
Hozzávalók
30 dkg lencse 1,5 liter marhahúsleves (leveskockából is készülhet) 1 csomó leveszöldség 1 babérlevél 1 ev?kanál szárított, morzsolt kakukkf? 10 dkg húsos szalonna 1 vöröshagyma ecet só, ?rölt bors cukor 4 pár frankfurti virsli
A lencsét el?z? este vízbe áztatjuk. F?zéskor lesz?rjük, lábasba szórjuk, és a levessel fölöntjük. A leveszöldséget megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd a lencséhez adjuk. A babérlevéllel meg a kakukkf?vel f?szerezve puhára f?zzük. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. A megtisztított hagymát felaprítjuk, a szalonna zsírján megfuttatjuk, majd a leveshez adjuk. A virsliket beledobjuk, és felforraljuk. Végül ecettel, sóval, borssal és csipetnyi cukorral enyhén pikánsra ízesítjük. Petrezselyemmel díszítve kínáljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 885 kcal / 3720 kJ.
Italajánlat: fehér sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|