|
|
Mámoros meggyleves
Hozzávalók
45 dkg meggy 2 dl vörösbor 4-5 ev?kanál cukor só 4-5 szem szegf?szeg 1 darabka fahéj 2 citromkarika 2 dl tejszín 1 ev?kanál étkezési keményít? díszítésnek: tejszínhab ev?kanálnyi mandulaforgács
A meggyet a vörösborban megf?zzük. Közben 3 deci vizet a cukorral meg csipetnyi sóval felforralunk. A szegf?szeggel, a fahéjjal és a citromkarikákkal ízesítjük, majd 5 percig f?zzük. Amíg kissé kih?l, a meggyet kimagozzuk, és a vörösborral simára turmixoljuk, majd az étkezési keményít?t meg a tejszínt is beleöntjük, és ezekkel is néhány pillanatig keverjük. (Merül?mixerrel is pépesíthetjük.) Ezután az ízes szirupból a f?szereket kidobjuk, a boros-tejszínes meggykrémet beleöntjük, majd ismét felforraljuk. Kevergetve addig f?zzük, amíg selymesen bes?r?södik. Megkóstoljuk, ha kell, cukorral, néhány csöpp citrommal utánaízesítjük. Tálalásig beh?tjük, de akár langyosan is kínálható. Tejszínhab pomponnal díszítjük, amit mandulaforgáccsal megszórunk.
Elkészítési id?: 30 perc.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|