Mandulamártás
Hozzávalók
15 dkg mandula
2 fokhagymagerezd
diónyi vaj
2 gerezd fokhagyma
b? 1 dl er?leves (kockából is készülhet)
2 dl tejszín
fél csokor friss vagy 1 kiskanálnyi morzsolt majoránna
10 deka mandulát megdarálunk, serpeny?ben szárazon kevergetve megpirítjuk. A vaj felét rádobjuk, ha megolvadt, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát is belekeverjük. Az er?levessel meg a tejszínnel felengedjük, felforraljuk, és 2 percig f?zzük. Sóval, borssal ízesítjük. A maradék mandulát késsel szálkákra vágjuk, és az ugyancsak megmaradt vajon, amit megforrósítunk, megfuttatjuk. Ha sikerül friss majoránnát kapni, akkor a leveleit lecsipkedjük, finomra vágjuk, úgy keverjük a mártásba, a szárítottat egyszer?en csak beleszórjuk. A pirított mandulával meghintve tálaljuk. Vajon párolt zöldségekkel, például brokkolival, céklával, kelbimbóval, de a sovány sültekkel is csodálatosan harmonizál.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 310 kcal / 1296 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|