Zöldséger?leves

Hozzávalók

25-25 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér
1-1 ev?kanál vaj és cukor
4 dl tyúkhúsleves (leveskockából is jó)
2 csokor petrezselyem
5 dkg reszelt parmezán
3-4 ev?kanál extra sz?z olívaolaj
só, ?rölt bors

      A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk. A vajat és a cukrot mikrohullámú süt?ben használható mélyebb tálba tesszük, és 600-650 wattal 4 percig melegítjük, jól kikeverjük, majd még 2 percig karamellizálódni hagyjuk. A zöldséget beledobjuk, 2 deci húslevessel fölöntjük, és lefedve, változatlan teljesítménnyel 15-18 percig f?zzük. Közben a petrezselymet megmossuk, leszárogatjuk, és finomra aprítjuk. Kis tálba szórjuk, megsózzuk, majd az olajjal és a parmezánnal krémesre keverjük. A maradék húslevest az elkészült er?leveshez öntjük, még 3 percen át melegítjük, sózzuk, borsozzuk. Levesescsészékbe merjük, a sajtos petrezselymes masszával és friss francia kenyérrel tálaljuk.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 208 kcal / 872 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség