|
|
Jólesz borleves
Hozzávalók
5 dl félédes fehérbor 3 tojássárgája 3 dl tejszín 3 csapott ev?kanál porcukor késhegynyi ?rölt szegf?szeg levesbetétnek: 10 dkg nagy szem?, világos szín? kaliforniai mazsola a tetejére: 10 dkg cukrozott tejszínhab
A leveshez a mazsolát meleg vízben megmossuk, és jól lecsöpögtetjük. A szobah?mérséklet? hozzávalókat - a bort, a tojások sárgáját, a tejszínt -, a cukrot és a szegf?szeget
turmixgép kever?poharába töltjük, és 1-2 perc alatt simára keverjük. A levest csészékbe adagoljuk, a mazsolát elosztva belekeverjük, majd a tetejét tejszínhabrózsákkal díszítve azonnal tálaljuk.
Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 559 kcal / 2337 kJ.
Italajánlat: félédes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|