|
|
Mézeskalácstorta
Hozzávalók
(6-8 szelethez) a tésztához: 50 dkg liszt 25 dkg méz 10 dkg cukor 5 dkg vaj 2 tojássárgája 1 kiskanál szódabikarbóna kb. 0,5 dl tej 1 kiskanál mézessütemény-f?szer a tészta nyújtásához: liszt a krémhez: 3 dl tej 2 ev?kanál méz 4 ev?kanál búzadara 10 dkg porcukor 10 dkg vaj a díszítéshez: 40 dkg vegyes aszalt gyümölcs
A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, h?t?szekrényben legalább egy napig pihentetjük. A mézes tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és süt?papírral borított tepsire fektetve, el?melegített süt?ben 180 °C-on (légkeveréses süt?ben 165 ?C) 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A süt?b?l kivéve azon melegében 10-12 darab, egyre kisebb háromszöget vágunk ki bel?le. A krémhez a tejet a mézzel felforraljuk, belef?zzük a búzadarát. Ha langyosra h?lt, a porcukorral habosra kevert vajat is hozzáadjuk. A lapokat a krémmel megkenve egymásra helyezzük, a kinyúló sarkokat apróra vágott aszalt gyümölccsel megszórjuk.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 826 kcal / 3870 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|