|
|
Diótorta
Hozzávalók
(12 szelethez) 35 dkg liszt 30 dkg vaj 10 tojássárgája 10 dkg darált dió 5 dkg cukor a tészta nyújtásához: liszt a krémhez: 4 dl tej 1 zacskó f?zni való vaníliás pudingpor 15 dkg darált dió 15 dkg cukor 2 tojás 5 dkg reszelt csokoládé 20 dkg vaj a tetejére: 15 dkg étcsokoládé
A lisztet a vajjal, a tojások sárgájával, a darált dióval és a cukorral alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és 6 darab, egyre kisebb átmér?j? lapot vágunk ki bel?le. Süt?papírral borított süt?lemezen, 180 °C-ra (légkeveréses süt?ben 165 °C) el?melegített süt?ben megsütjük. A krémhez a tejet a vaníliás pudingporral, a dióval, a cukorral meg a tojásokkal kis lángon s?r?re f?zzük. A t?zr?l levéve belekeverjük a reszelt csokoládét, majd ha langyosra h?lt, a habosra kikevert vajat is hozzáadjuk. A tésztalapokat a krémmel megkenve egymásra helyezzük, végül g?z fölött megolvasztott csokoládéval leöntjük.
Egy adag: 792 kcal / 3310 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|