|
|
Narancsos szarvasfilé
Hozzávalók
80 dkg érlelt szarvasfilé só, ?rölt bors 2 dl frissen facsart narancslé 4 nagy narancs 1 dl száraz fehérbor 1 mokkáskanál Delikát Extra tengeri sóval fél-fél mokkáskanál ?rölt fahéj és koriander a sütéshez: olaj
A húst nyolc szeletre vágjuk, kissé kiveregetjük, megsózzuk, megborsozzuk. A narancslevet a borral és 1 deci vízzel elkeverve lábasban 4-5 perc alatt a felére beforraljuk. Közben a narancsokat meghámozzuk és cikkekre bontjuk, a f?szerekkel együtt a boros mártásalapba szórjuk, ízét a cukorral ?szelídítjük?, és még 5 percig forraljuk. A húst nem túl forró olajon, serpeny?ben oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük, majd a narancsos mártással körülöntve tálaljuk.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 387 kcal / 1618 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|