|
|
Rokfortos karalábémártás
Hozzávalók
25 deka zsenge karalábét (2 kisebb fej jobb hozzá, mert nagyobb az esélye, hogy nem fás) megtisztítunk, vékonyra szeleteljük, majd apró kockákra vágjuk, és 5 deka vajon megfuttatjuk. Egy fél húsleveskockát belemorzsolunk, egy kevés vizet öntünk alá, és id?nként megkeverve, fed? alatt puhára pároljuk. Ha langyosra h?lt, 2 deci tejszínnel, késhegynyi ?rölt borssal és 10 deka reszelt rokforttal simára turmixoljuk. Aki a savanykásabb ízeket kedveli, tejszín helyett tejföllel készítse. Frissen vagy jégbe h?tve, párolt, sült halakhoz, húsokhoz kínáljuk.
Elkészítési id?: 25 perc.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|