|
|
Tejszínben sült hagyma
Hozzávalók
50 dkg vöröshagyma 7 dkg vaj só ?rölt fehér bors és kakukkf? 1 zsemle 3 dl tejszín 1 ev?kanál paradicsompüré 3 tojás 15 dkg reszelt sajt
A hagymát megtisztítjuk, és 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. 3 deka vajon üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk és egy kevés kakukkf?vel meghintjük. Egy t?zálló tál alján egyenletesen elosztjuk. A zsemlét kis kockákra vágjuk, 2 deka vajon aranysárgára pirítjuk, és a hagymára szórjuk. A tejszínt a paradicsompürével, a tojással kikeverjük, a hagymás zsemle tetejére locsoljuk, végül a reszelt sajttal egyenletesen beborítjuk. A maradék vajat rámorzsoljuk, és 220 ?C-ra (légkeveréses süt?ben 205 ?C) el?melegített, forró süt?ben 20-25 perc alatt megsütjük. Meleg el?ételnek, önálló fogásnak, köretnek is ideális.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 669 kcal / 2794 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|