|
|
Céklakrémleves
Hozzávalók
(4-6 személyre) 1 közepes vöröshagyma 4 kicsi (25-30 dkg) friss cékla 2 ev?kanál olaj 1 liter tyúkhúsleves (leveskockából is jó) 1 dl száraz rozébor 1 kiskanál só ?rölt bors 2 dl tejföl vagy tejszín citromlé
A hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk. A céklát megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Fazékban az olajon a hagymát üvegesre sütjük, a céklát beleszórjuk, és közepes lángon 3-4 percig tovább pirítjuk. A húslevessel és a borral felöntjük, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve addig f?zzük, amíg a cékla megpuhul. Ezután merül?mixerrel pépesítjük. Ismét felforraljuk, de már nem f?zzük tovább. Habver?vel folyamatosan kevergetve a simára kevert tejfölt vagy tejszínt belecsorgatjuk, amit?l lágyabb íze lesz. A t?zr?l lehúzzuk, és a citromlével pikánsra ízesítjük. Ha túl markánsnak találjuk, egy csipet cukorral ?simíthatunk? az ízén. A tányérokba porciózott levest néhány csepp tejföllel megpöttyözve díszítjük.
Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 403 kcal / 1685 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|