|
|
Gombás rizs
Hozzávalók
25 dkg rizs só 1 nagy vöröshagyma 2 ev?kanál olaj diónyi vaj 20 dkg csiperke 1 kiskanál gyömbérpor meg valamilyen különleges f?szerkeverék 1 csokor friss korianderzöld
A rizst sós vízben megf?zzük. Közben a megtisztított hagymát apróra vágjuk, és a szétnyomott fokhagymával együtt az olajon megfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk benne, majd a gyömbért és a f?szerkeveréket beleszórjuk. Kevergetve addig sütjük, amíg kiadja az illatát. Ezután a megtisztított, felszeletelt gombát beleforgatjuk, megsózzuk, és fed? alatt megpároljuk. Végül zsírjára sütjük, és az id?közben megf?tt, lecsöpögtetett rizzsel összekeverjük. Felaprított, friss korianderrel megszórva tálaljuk. Sült csirkéhez kit?n? köret.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 246 kcal / 1029 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|