|
Receptek » Pirított zöldségtorony csirkefalatokkal | | |
|
2024.Máj.15. |
|
Pirított zöldségtorony csirkefalatokkal
Hozzávalók
12 szelet (egyenként 6 dkg-os) csirkemellfilé, borsos-mustáros pác 2-2 közepes piros és sárga húsú paprika 2 közepes padlizsán 1,5 dl olaj 16 friss bazsalikomlevél 2 ev?kanál fehérborecet 1 ev?kanál mustár
A csirkemellszeletkéket húskalapáccsal fólia között kissé kiveregetjük, majd az 5 ev?kanál olajjal jól elkevert villámpácban legalább fél órán át érleljük. A paprikát kicsumázzuk, cikkekre vágjuk. A padlizsánt héjastól ujjnyi vastagra karikázzuk, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk.
A hússzeleteket mindkét oldalukon fél deci olajon pirosra sütjük. Sz?r?lapáttal kiszedjük, helyükön a paprikát és a lecsöpögtetett padlizsánt is megpirítjuk (nem szabad megpuhulniuk).
A maradék olajból a bazsalikomlevelekkel, a borecettel, 2 ev?kanál maradék páclével és
a mustárral merül?mixerrel mártást keverünk. H?t?be tesszük. Tálaláskor a húst és a zöldségeket felváltva a tányér közepére tornyozzuk, és a hideg mártással b?ven körbecsöpögtetjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.
Elkészítési id?: 55 perc + pácolás.
Egy adag: 562 kcal / 2350 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|