|
Receptek » Csirkemell fokhagymás, sáfrányos aszpikban | | |
|
2024.Máj.16. |
|
Csirkemell fokhagymás, sáfrányos aszpikban
Hozzávalók
Érdemes egy jó nagy csirkéb?l, meg egy jó nagy adag aprólékból a szokásos módon tartalmas húslevest f?zni. 16 megtisztított fokhagymagerezdet annyi vízben, amennyi ellepi, 3-4 percig forralunk, majd h?lni hagyjuk. Ezt a m?veletet még kétszer megismételjük. Egy kis cukkinit meghámozunk, kockákra daraboljuk, s ugyancsak leforrázzuk. Egy-egy zöld, sárga és piros szín? paprikát körömnyire vágunk. Két ev?kanálnyi olajon a darabokra vágott csirkemellet megpirítjuk, kiszedjük, majd helyébe felaprított vöröshagymát szórunk, ezt csipetnyi sáfránnyal színezzük, és egy kevés húslevessel felengedjük. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, a forrázott fokhagymát és a cukkinit beledobjuk, s?t, egy csokor zöldf?szerrel is ízesíthetjük. A csirkemelldarabokat tálra rendezzük, a színes paprikakockákkal és a cukkinivel díszítjük, majd a fokhagymás, aszpikos húslevessel leöntjük. Megvárjuk, amíg kih?l, és petrezselyemmel díszítve kínáljuk. A maradék húsos levest önállóan adjuk asztalra.
Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|